Cron error | General Questions and Support | Forum Archive

The free forums are no longer in use. It remains available as read-only archive.

Avatar
Lost password?
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_TopicIcon
Cron error
February 8, 2011
7:26 pm
Avatar
Thomas
Member
Members
Forum Posts: 5
Member Since:
February 8, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

I set up the cron job for x-cloner per intructions, but I am getting the following email from cron daemon, and no backup is being created...

Warning: include_once(admin.cloner.

html.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/abundant/public_html/wp-content/plugins/xcloner-backup-and-restore/configs/cloner.cron.php on line 18

Warning: include_once(): Failed opening 'admin.cloner.html.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/abundant/public_html/wp-content/plugins/xcloner-backup-and-restore/configs/cloner.cron.php on line 18

Warning: include_once(cloner.functions.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/abundant/public_html/wp-content/plugins/xcloner-backup-and-restore/configs/cloner.cron.php on line 19

Warning: include_once(): Failed opening 'cloner.functions.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/abundant/public_html/wp-content/plugins/xcloner-backup-and-restore/configs/cloner.cron.php on line 19

Warning: require_once(./configs/abundantbackup.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/abundant/public_html/wp-content/plugins/xcloner-backup-and-restore/configs/cloner.cron.php on line 42

Fatal error: require_once(): Failed opening required './configs/abundantbackup.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/abundant/public_html/wp-content/plugins/xcloner-backup-and-restore/configs/cloner.cron.php on line 42

The backup works fine when I click Execute Cron in the setup window. All help appreciated.
February 8, 2011
8:12 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi Thomas, the correct path to the cloner.cron.php file is

 

/home/abundant/public_html/wp-content/plugins/xcloner-backup-and-restore/cloner.cron.php

 

try that and see if it helps, it can be run from the configs/ folder

 

Ovidiu

February 8, 2011
8:46 pm
Avatar
Thomas
Member
Members
Forum Posts: 5
Member Since:
February 8, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

OK... changed to what you suggested and got this error via email from cron daemon...

<b>Using default configuration file</b><br />

<b>Starting /home/abundant/public_html/wp-

content/plugins/xcloner-backup-and-restore/cloner.cron.php</b><br />

<b>Starting XCloner for site abundantlyfrugal.com at 2011-02-08 14:43</b><br />

<b>Creating a fullbackup</b><br />

<b>Generating Backup ...</b><br />

<center><font color='red' size='4'>Your backup directory /home/abundant/public_html/wp-content/backups/ is not writeable or does not exists!</font></center><b>Backup Done</b><br />

<b>Backup file: /home/abundant/public_html/wp-content/backups//</b><br />

<b>Total backup size:4 KB</b><br />

<b></b><br />

<b>AMAZON S3: Starting communication with the Amazon S3 server...</b><br />

Warning: S3::inputFile(): Unable to open input file: /home/abundant/public_html/wp-content/backups// in /home/abundant/public_html/wp-content/plugins/xcloner-backup-and-restore/classes/S3.php on line 262

<b>AMAZON S3: Failed to copy file to {site-backups-lucidpage}/abundantlyfrugal/</b><br />

Does this file do anything then? The one created by the cron setup?

xcloner-backup-and-restore/configs/abundantbackup.php

February 8, 2011
8:49 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Could you post here a screenshot after your XCloner Config Info tab?

 

Something is wrong with the paths you have setup there, please make sure that the administrator/backups directory exists inside your configured Backup Start Path(check XCloner wiki), and also the Backups Store Path is correct

 

Ovidiu

February 8, 2011
8:57 pm
Avatar
Thomas
Member
Members
Forum Posts: 5
Member Since:
February 8, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

[Image Can Not Be Found]

February 8, 2011
9:13 pm
Avatar
Thomas
Member
Members
Forum Posts: 5
Member Since:
February 8, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Problem resolved... permissions of backup folder were incorrect. Thanks for helping point me in the right direction!

February 8, 2011
9:19 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Just a note, your Backup Start Path seems to point to the XCloner folder, i am guessing you don't want to backup XCloner only 🙂 ? That path should point usually to the folder you want to backup.

 

Cheers! Ovidiu

February 8, 2011
9:25 pm
Avatar
Thomas
Member
Members
Forum Posts: 5
Member Since:
February 8, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Got it. So...

 

home/abundant/public_html/   

 

???

February 8, 2011
10:19 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Usually when installing XCloner it setups the default paths correctly, so yes, in your case /home/abundant/public_html/ would be correct

 

Ovidiu

Forum Timezone: America/Chicago
Most Users Ever Online: 867
Currently Online:
Guest(s) 1
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mlguru: 30
Django29: 29
D: 21
Andy: 21
Marcus: 20
Jamie F: 19
Member Stats:
Guest Posters: 737
Members: 9549
Moderators: 2
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 3
Forums: 7
Topics: 2397
Posts: 8236
Newest Members:
Richmond Magsambol
Moderators: TriP: 0, Steve Burge: 0
Administrators: Ovidiu Liuta: 2484, Victor Drover: 1, Valentin Barbu: 0