Install Directory error. Cannot work out. | General Questions and Support | Forum Archive

The free forums are no longer in use. It remains available as read-only archive.

Avatar
Lost password?
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters – maximum search word length is 84 characters
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_TopicIcon
Install Directory error. Cannot work out.
February 1, 2013
8:28 am
Avatar
antfarm
Member
Members
Forum Posts: 12
Member Since:
September 30, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi Ovidu.

It's been a while since I've had to move a site, and this one has me at wits end.

I'm using a host I've not used before – and have had issues all along.

 

Currently I've filled out all the details of XCloner.php, triple checked paths and permissions with the host. Yet its still giving me this error on restore;

 

Directory /cust-web/c/h/R4899658/sites/www.mydomain.com.au/html/ is not writeable or does not exists! Could not continue…

 

I've tried

 

 /sites/mydomain.com.au/html/ 

/sites/mydomain.com.au/html

 

and a few more.

 

All the files are chmod 777 for install as far as I can see..

 

I don't know what else to do?

Hope you can help?

February 1, 2013
9:23 am
Avatar
antfarm
Member
Members
Forum Posts: 12
Member Since:
September 30, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

An update;

 

There were two folders that were 755 I made them 777 that seems to have allowed it through. 🙂

February 1, 2013
11:25 am
Avatar
antfarm
Member
Members
Forum Posts: 12
Member Since:
September 30, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

A further update.

 

I've managed to get a partially working restored version of my site on a new host. There were many MYSQL errors 

I got the dreaded;

There were some errors while importing the database:

– followed by quite a list.

Some of my components have errors like Docman and when I tried to install a new Jupdate component I get this;

 

I think it's a path/permissions issue – and I wonder how to fix it so I can at least fix the site by fresh installs.

 

Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/) is not within the allowed path(s): (/cust-web/c/h/R4899658:/tmp:/usr/share/php) in /cust-web/c/h/R4899658/sites/www.mydoman.com.au/html/libraries/joomla/filesystem/folder.php on line 392

 

I would really appreciate some advice – I'm very stressed at this point.

Thanks

February 2, 2013
10:12 am
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

For the mysql errors, did you use an empty database when restoring? Regarding the files error, try and disable your php.ini open_basedir option and see if it helps!

 

Ovidiu

Forum Timezone: America/Chicago
Most Users Ever Online: 867
Currently Online:
Guest(s) 1
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mlguru: 30
Django29: 29
Andy: 21
D: 21
Marcus: 20
Jamie F: 19
Member Stats:
Guest Posters: 737
Members: 9955
Moderators: 2
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 3
Forums: 7
Topics: 2397
Posts: 8236
Newest Members:
Hüseyin Yıldırım
Moderators: TriP: 0, Steve Burge: 0
Administrators: Ovidiu Liuta: 2484, Victor Drover: 1, Valentin Barbu: 0