Restore backup | General Questions and Support | Forum Archive

The free forums are no longer in use. It remains available as read-only archive.

Avatar
Lost password?
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters – maximum search word length is 84 characters
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_TopicIcon
Restore backup
August 1, 2013
8:44 am
Avatar
Alex
New Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
July 31, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi,

I need your help. I have wordpress website and I have reinstalled it from scratch. Now, I have uploaded my backup (maden with xcloner) in the right folder, but I don't understand what now I have to do. I don't need to transfer from a hosting to another hosting or similar, but I need simply to restore the backup of the entire site. How I do I do it?

August 1, 2013
7:55 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Check here /wiki/index.php?title=Restore_Backup#Restore_Backup_.E2.80.93_Manually , the process is pretty simple and works the same for any online location.

August 26, 2013
3:21 am
Avatar
JeremyL
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
August 1, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

In the X-cloner pdf Manual, it is not specified if I can restore my live messed up site to the same location overwriting the present files. Or do I have to delete the exisiting (messed up) files from my hosting server prior to restoring my site from an earlier backup?

August 26, 2013
12:39 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Yes, you can restore to the same location, but it would be best to use an empy directory and an empty database!

August 26, 2013
12:59 pm
Avatar
JeremyL
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
August 1, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

OK Thanks for your quick reply! In that case, I have made the backup incl mysql and nodrop. Should it work after deleting the present site or would there need to be extra configurations to the database? Keep my fingers crossed 🙂

August 27, 2013
7:00 am
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

It should work without problems, make sure you check the “Add DROP Syntax” when generating the backup.

Forum Timezone: America/Chicago
Most Users Ever Online: 867
Currently Online:
Guest(s) 1
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mlguru: 30
Django29: 29
Andy: 21
D: 21
Marcus: 20
Jamie F: 19
Member Stats:
Guest Posters: 737
Members: 9955
Moderators: 2
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 3
Forums: 7
Topics: 2397
Posts: 8236
Newest Members:
Hüseyin Yıldırım
Moderators: TriP: 0, Steve Burge: 0
Administrators: Ovidiu Liuta: 2484, Victor Drover: 1, Valentin Barbu: 0