500 Internal Server Error | Joomla Support | Forum Archive

The free forums are no longer in use. It remains available as read-only archive.

Avatar
Lost password?
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_TopicIcon
500 Internal Server Error
October 17, 2010
6:42 pm
Avatar
delit
Member
Members
Forum Posts: 5
Member Since:
September 30, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Hey

 

I have been using the X-cloner many times and I love it.

But this time I get a 500 Internal Server Error when im trying to install my clone to a new server.

Some parts of the files and folders are clone wothout any problems but then I get a white page with this info:

 

The server encountered an internal error or
misconfiguration and was unable to complete
your request.

Please contact the server administrator,
[email protected] and inform them of the time the error occurred,
and anything you might have done that may have
caused the error.

More information about this error may be available
in the server error log.

 

I guess it's a time issue. But how can I fix it?

I have manual backup set to YES.

 

Please help

Best regards

October 17, 2010
9:15 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

HI there! Could you give us more details about where you are with the restore process?  When exactly do you get that error? During files transfer or database import? If it's files transfer, have you tried the "Install files directly" option? 

Also check the disk space available and make sure there is enough to make a full restore, usually twice the backup size

 

Regards, Ovidiu

October 17, 2010
9:40 pm
Avatar
delit
Member
Members
Forum Posts: 5
Member Since:
September 30, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

I have made a backup file.

The Xclone.php and TAR file is on the new server.

 

It's when im trying to install the site on the new server I got a 500 error after 1 minute in the process.
I have try the "Install files directly" and I have space on the server.

October 17, 2010
10:22 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Have you tried checking the "Restore by using server utilities" option checked when restoring?

 

If so, and still have issues, I would advise extracting the backup archive manually, and then restarting the restore process with Skip files restore option checked

Regarding the 500 error, you can find more details on that in your site error log, it might be related to a memory_limit or time execution limit, so try and increase them in your site php.ini config and see if it helps

 

Ovidiu

October 18, 2010
12:52 pm
Avatar
delit
Member
Members
Forum Posts: 5
Member Since:
September 30, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Not working with "server utilities".

I have moved my site to the new site manually. It took a while but the site is now working but it runs on my old MySQL database.

If the site should run with the new MySQL should I run the "Skip files option"?

Will it make all the settings automatic or should I make any settings manually after the "skip files ..." ?

 

I'm not so awesome at MySQL so sorry for all the questions =)

October 18, 2010
3:13 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Yes, as i previously mentioned, the restore process is the same, upload the backup archive and restore script to the new location, and since the files were already restored, check the "skip files" option to finish the rest of the restore process, including the new mysql database setup

 

Hope it helps! Ovidiu

Forum Timezone: America/Chicago
Most Users Ever Online: 867
Currently Online:
Guest(s) 1
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mlguru: 30
Django29: 29
Andy: 21
D: 21
Marcus: 20
Jamie F: 19
Member Stats:
Guest Posters: 737
Members: 9453
Moderators: 2
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 3
Forums: 7
Topics: 2397
Posts: 8236
Newest Members:
Vladimir Smitka
Moderators: TriP: 0, Steve Burge: 0
Administrators: Ovidiu Liuta: 2484, Victor Drover: 1, Valentin Barbu: 0