Cron jobs on debian server using webmin | Joomla Support | Forum Archive

The free forums are no longer in use. It remains available as read-only archive.

Avatar
Lost password?
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_TopicIcon
Cron jobs on debian server using webmin
February 11, 2011
9:15 pm
Avatar
Seb
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
February 11, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Hello,

I'm using webmin to run my linux debian server for managing my sites and I'm not able to configure a xcloner cronjob, could you help me?

when i copy-paste the command given in the admin of my site:

/usr/bin/php  /hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php

i get:
sh: /usr/bin/php: No such file or directory

when i try without that part (/usr/bin/php), the script seems to start running but i get:

/hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php: line 1: ?php: No such file or directory
/hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php: line 2: /bin: is a directory
/hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php: line 3: adminupgrade: command not found
/hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php: line 4: adminupgrade: command not found
/hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php: line 5: adminupgrade: command not found
/hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php: line 6: adminupgrade: command not found
/hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php: line 7: adminupgrade: command not found
/hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php: line 8: adminupgrade: command not found
/hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php: line 9: adminupgrade: command not found
/hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php: line 10: adminupgrade: command not found
/hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php: line 11: images/: is a directory
/hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php: line 13: //: is a directory
/hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php: line 14: syntax error near unexpected token `E_ALL^E_NOTICE'
/hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php: line 14: `@error_reporting(E_ALL^E_NOTICE);'

i also tried the other commands (links and lynx -source) but with both i get:

Running lynx -source http://www.mysite.co.....r.cron.php on selected servers ..

Output from this server ..

    sh: lynx: command not found
    
    

Running links http://www.mysite.co.....r.cron.php on selected servers ..

Output from this server ..

    sh: links: command not found
    
    Can anybody help to configure the command right?
    
    Thanks
    
February 12, 2011
9:17 am
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi Seb! The /usr/bin/php path we added there is just an example, use this to find your actual php path through the console:

 

whereis php

 

or simply try and execute this command

 

php  /hosting/mysite/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php

Regards, Ovidiu
February 12, 2011
2:41 pm
Avatar
Seb
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
February 11, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Ovidiu for your fast support.

I payed a one year membership, because i think I'm going to need a bit more help and I think that it is only fair to pay you for your great work since I've been happilly using Xcloner since I started with Joomla.

 

I sent a private ticket to continue about this 'problem'.

 

Thanks again,

 

Sébastien

February 12, 2011
4:29 pm
Avatar
Seb
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
February 11, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

If it interests anyone,

I had not installed the php_cli package (I'm sure it is hilarious for a real technician but as i am quite new to installing software and packages on a debian server, i did'nt know that that could be so important), and because it was missing, it was not possible to make php commands so cron jobs didn't work.

Now it works.

 

Thanks anyway.

 

Sebastien

February 12, 2011
5:23 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Great, thanks for sharing the fix, for those interested, here is the php cli link http://www.php-cli.com/

 

Ovidiu

Forum Timezone: America/Chicago
Most Users Ever Online: 867
Currently Online:
Guest(s) 1
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mlguru: 30
Django29: 29
D: 21
Andy: 21
Marcus: 20
Jamie F: 19
Member Stats:
Guest Posters: 737
Members: 9492
Moderators: 2
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 3
Forums: 7
Topics: 2397
Posts: 8236
Newest Members:
mherrmann89
Moderators: TriP: 0, Steve Burge: 0
Administrators: Ovidiu Liuta: 2484, Victor Drover: 1, Valentin Barbu: 0