Struggling to get CRON job working | Joomla Support | Forum Archive

The free forums are no longer in use. It remains available as read-only archive.

Avatar
Lost password?
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_TopicIcon
Struggling to get CRON job working
January 7, 2015
12:42 pm
Avatar
Bill
Member
Members
Forum Posts: 7
Member Since:
January 7, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi - I've been using XCloner for a year or two on our village website (www.fairlight.org.uk) and have not had any issues. However, I've just migrated the site from Joomla 2.5 to Joomla 3.3.6

I can backup the site manually but the CRON job is not working! The resulting email simply says:

"X-Powered-By: PHP/5.3.27

Content-type: text/html

<h2>To run this script you need to create a custom config file inside XCloner Config, and call the script using php cli command like this:</h2>
<strong>php /home/fair/public_html/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php mycustomconfig.php</strong>"

I am not trying to run multiple CRON jobs so I'm just using the default settings. However I have also tried saving the XCloner settings to a file and then using the modified CRON line to include the profile name but still get the same result. Can you suggest what I'm doing wrong?

Thanks for your help.

regards,

Bill

January 7, 2015
12:54 pm
Avatar
Bill
Member
Members
Forum Posts: 7
Member Since:
January 7, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

There may be a problem using the default mode but I've just tried using a profile saved to a specific file ... and it's worked fine. I'll leave it set that way now.

 

Hence, feel free to ignore my previous posting!

 

Thanks,

Bill

January 7, 2015
6:28 pm
Avatar
Django29
France
Member
Members
Forum Posts: 29
Member Since:
October 23, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi Bill !

On Cpanel, this cron works for me :

/usr/bin/php -f
/home/account/public_html/sitefolder/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php customconfig.php
January 7, 2015
7:15 pm
Avatar
Bill
Member
Members
Forum Posts: 7
Member Since:
January 7, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Django,

My CRON job now looks like this:

/usr/bin/php /home/fair/public_html/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/cloner.cron.php daily.php and I'll find out in the morning if the overnight backup has worked!

What does the -f in yours do?

Thanks,

Bill

January 7, 2015
8:34 pm
Avatar
Django29
France
Member
Members
Forum Posts: 29
Member Since:
October 23, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

The -f is supposed to avoid some error messages, but I don't remember where I found this information.

It probably works fine without that.

Have you solved your problem ?

January 8, 2015
8:23 am
Avatar
Bill
Member
Members
Forum Posts: 7
Member Since:
January 7, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Django,

Yes, the overnight backup has worked fine.Smile

Looks like the default CRON task for XCloner doesn't work under Joomla 3 and that the default config file needs to be specified on the CRON task.

Perhaps the developer will see this and modify the code or the default CRON task.

Thanks for your help.

Bill

Forum Timezone: America/Chicago
Most Users Ever Online: 867
Currently Online:
Guest(s) 1
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mlguru: 30
Django29: 29
Andy: 21
D: 21
Marcus: 20
Jamie F: 19
Member Stats:
Guest Posters: 737
Members: 9460
Moderators: 2
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 3
Forums: 7
Topics: 2397
Posts: 8236
Newest Members:
Xplorers Club
Moderators: TriP: 0, Steve Burge: 0
Administrators: Ovidiu Liuta: 2484, Victor Drover: 1, Valentin Barbu: 0