MySQL backup: database-sql.sql bad encoding | Report Bugs | Forum Archive

The free forums are no longer in use. It remains available as read-only archive.

Avatar
Lost password?
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_TopicIcon
MySQL backup: database-sql.sql bad encoding
June 30, 2013
8:45 am
Avatar
Jiri
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
June 30, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi,

 

I have problem on my WordPress websites. I tried both versions of xCloner - special WP and standalone - and the same error.

 

all MySQL database data (table characters/collation ... and general characters/collation) are UTF-8

database-sql.sql encoding is cp1250

so... the text is broken (especially Czech words with special characters) (manually change database-sql.sql encoding to UTF-8 in backup filles didn't help, of course)

 

On other websites, I have my own administration system and everything is OK (database-sql.sql is correctly UTF-8 like all MySQL data).

 

How to fix this problem?

 

Thanks.

June 30, 2013
12:43 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Is the Backup Mode option set to AJAX in your current install(XCloner Config->System tab)? In that mode, XCloner sets as default the utf-8 encoding! Ovidiu

June 30, 2013
12:56 pm
Avatar
Jiri
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
June 30, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

XCloner! Support said:

Is the Backup Mode option set to AJAX in your current install(XCloner Config->System tab)? In that mode, XCloner sets as default the utf-8 encoding! Ovidiu


Yes, it is set to AJAX.

 

All the files are correctly UTF-8, instead of database-sql.sql which is CP 1250 (I don't understand why because I had never use this encoding on this site.)

 

I see "básnÄ›" instead of "básničky", for example.

June 30, 2013
1:02 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

If you have mysqldump and php exec() functin active, try and activate that option and see how it goes, the Backup Mode should be set to Normal for this to work! Ovidiu

June 30, 2013
1:07 pm
Avatar
Jiri
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
June 30, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

XCloner! Support said:

If you have mysqldump and php exec() functin active, try and activate that option and see how it goes, the Backup Mode should be set to Normal for this to work! Ovidiu


unfortunately, I have exec() function support:     DISABLED

Forum Timezone: America/Chicago
Most Users Ever Online: 867
Currently Online:
Guest(s) 1
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mlguru: 30
Django29: 29
D: 21
Andy: 21
Marcus: 20
Jamie F: 19
Member Stats:
Guest Posters: 737
Members: 9453
Moderators: 2
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 3
Forums: 7
Topics: 2397
Posts: 8236
Newest Members:
Vladimir Smitka
Moderators: TriP: 0, Steve Burge: 0
Administrators: Ovidiu Liuta: 2484, Victor Drover: 1, Valentin Barbu: 0