After change to PHP 5.5 xcloner not working | Wordpress Support | Forum Archive

The free forums are no longer in use. It remains available as read-only archive.

Avatar
Lost password?
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters – maximum search word length is 84 characters
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed Topic RSSsp_TopicIcon
After change to PHP 5.5 xcloner not working
February 9, 2015
8:45 am
Avatar
Alessandro
Member
Members
Forum Posts: 5
Member Since:
August 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi everybody,

 

i changed to php 5.5 to solve a Wordpress issue on godaddy that made the website unavailable at random times.

After that xcloner is not working anymore:

+The automatic cron job fails telling me to se up the config file, but i cheched and it is already there. I tryed deleting and recreating. Not working

+When i try to do a manual backup the plug is goes on loop (it seems to be loading but it is not) antef i click on continue.

Can anyone help me please?

February 11, 2015
8:10 am
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Aree you using the latest version of XCloner?

 

You can also open a support ticket and send us your site access details to look more into the issue.

 

Regards, Ovidiu

February 11, 2015
8:39 am
Avatar
Alessandro
Member
Members
Forum Posts: 5
Member Since:
August 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi,

i'm using the 3.1.2 that is the latest on the wp plugin updater.

I have some news:

+ I managed to get the manual backups working by switching the Normal|Ajax option to normal and waiting a long time. The back up gets done without any information from the page that seems in a loop but it is not. Eventually i get the page that says, the back up is done and i checked with ftp that the backup packet is there.

+ the automatic backup continues Not to work.

Thanks for the support Ovidiu, opening a suport ticket means that i have to pay for the service? And eill you need the wp user name and password?

Best regards

February 16, 2015
3:46 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

You will need to debug the automatic backup process and send here any errors you find, check your cron log output for further messages.

 

And yes, Premium support is a paid option.

 

Ovidiu

February 17, 2015
9:23 am
Avatar
Alessandro
Member
Members
Forum Posts: 5
Member Since:
August 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Thank you for the precise information.

 

I checked for a mistake in the typing or if the custom_conf1.php does not exist and it is all correct.
Any suggestions?

 

The error of the cron job is this:

____________________________________________________________________________________________________________

Cron <ale****@*****6> /usr/bin/php /home/*******/alessandromaiorana.it/wp-content/plugins/xcloner-backup-and-restore/cloner.cron.php custom_conf1.php

 

X-Powered-By: PHP/5.5.20
Content-type: text/html

 

<h2>To run this script you need to create a custom config file inside XCloner Config, and call the script using php cli command like this:</h2>
<strong>php /home/a************/alessandromaiorana.it/wp-content/plugins/xcloner-backup-and-restore/cloner.cron.php mycustomconfig.php</strong>

____________________________________________________________________________________________________________
February 20, 2015
9:37 am
Avatar
Alessandro
Member
Members
Forum Posts: 5
Member Since:
August 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Ok i've found the way to fix it! 🙂

 

googling i have realized that it was a matter of how godaddy deal with the php interpreter.

 

I practice i connected to my server with SSH,

i used “which php5” and “whereis php5”,

i discovered the right path to call php5

and i changed it in the cron job line.

 

It was not an xcloner issue,

hoever thank you for the support.

May this topic be helful for other people in the same trouble,

Bye

Forum Timezone: America/Chicago
Most Users Ever Online: 867
Currently Online:
Guest(s) 1
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mlguru: 30
Django29: 29
Andy: 21
D: 21
Marcus: 20
Jamie F: 19
Member Stats:
Guest Posters: 737
Members: 9955
Moderators: 2
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 3
Forums: 7
Topics: 2397
Posts: 8236
Newest Members:
Hüseyin Yıldırım
Moderators: TriP: 0, Steve Burge: 0
Administrators: Ovidiu Liuta: 2484, Victor Drover: 1, Valentin Barbu: 0