error "file does not have correct size" when restoring | General Questions and Support | Forum Archive

The free forums are no longer in use. It remains available as read-only archive.

Avatar
Lost password?
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters – maximum search word length is 84 characters
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_TopicIcon
error “file does not have correct size” when restoring
March 20, 2013
5:36 pm
Avatar
CatfishTPA
Member
Members
Forum Posts: 12
Member Since:
February 26, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

I tried a site restore and copied the zipped backup to the website's directory, and the tar.php and xcloner.php (took the latter two from the fresh extension file, latest version from your download section). But the restore failed with an error message saying that the backup file does not have the expected file size. Could this be because the  backup was generated with an older version of XCloner?

March 20, 2013
5:39 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

No, it doesn't matter the XCloner version as long as it's a complete backup, have you checked if the backup archive size matches the one from the original site?

 

Ovidiu

March 20, 2013
5:54 pm
Avatar
CatfishTPA
Member
Members
Forum Posts: 12
Member Since:
February 26, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Will check that. I have already nuked the whole directory, but I have a backup file provided by the hosting company. Have to downlaod that first.

March 20, 2013
6:37 pm
Avatar
CatfishTPA
Member
Members
Forum Posts: 12
Member Since:
February 26, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

maybe the file was corrupted when I copied the backup to my harddrive?

Actually at the moment I am running a restore for another site and its working ok so far

March 20, 2013
6:55 pm
Avatar
CatfishTPA
Member
Members
Forum Posts: 12
Member Since:
February 26, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Now I have successfully restored 2 small sites, but one bigger site still gives me trouble. 

The restore process runs ok but after the database restore should be finished, the  Please click here to continue with database import… message re-appears and when I click,  the restoring process keeps restarting over and over again. I tried the incremental SQL import option – same problem.

 

by the way the manual pdf I downloaded from your site is missing all the screenshots for me.

March 21, 2013
6:02 am
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Try unchecking the restore incremental options for both the database and files processes, it should help.

March 21, 2013
12:16 pm
Avatar
CatfishTPA
Member
Members
Forum Posts: 12
Member Since:
February 26, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

In the restore screen, when you click on one of those options, they change color, but there is no info on whether the options are activated or not. Looks nice, but not very practical. So, what color woukd they have if deactivated?

Did you check the downloadable pdf manual – the version I downloaded has no screenshots showing?

March 21, 2013
12:31 pm
Avatar
CatfishTPA
Member
Members
Forum Posts: 12
Member Since:
February 26, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

I tried the restore with the options you suggested – not working. I still get the

Configuration updated! Please click here to continue with the database import

message at the end, but when I click the …continue… link this time, nothing happens. When I try to open the admin backend of the site afterwards, I get an error message: Table 'db462390979.foq40_session' doesn't exist …

March 21, 2013
12:40 pm
Avatar
CatfishTPA
Member
Members
Forum Posts: 12
Member Since:
February 26, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

When I have no Joomla site installed on the server location, is there a way to restore the site locally on my computer and then transfer via FTP? How does the database setup work when I do this?

Alternatively, would it help if I set up an “empty” Joomla site for the domain, install the XCloner plugin there and then restore from the empty site?

March 21, 2013
9:18 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

If the database transfer fails for whatever reason, you can always import the database backup manually, you can find it inside the administrator/backups/database-sql.sql restore file

 

Hope it helps

Forum Timezone: America/Chicago
Most Users Ever Online: 867
Currently Online:
Guest(s) 1
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mlguru: 30
Django29: 29
Andy: 21
D: 21
Marcus: 20
Jamie F: 19
Member Stats:
Guest Posters: 737
Members: 9955
Moderators: 2
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 3
Forums: 7
Topics: 2397
Posts: 8236
Newest Members:
Ich Meine
Moderators: TriP: 0, Steve Burge: 0
Administrators: Ovidiu Liuta: 2484, Victor Drover: 1, Valentin Barbu: 0