JSON Error - Not Fixed by Changing Refresh Mode | Report Bugs | Forum Archive

The free forums are no longer in use. It remains available as read-only archive.

Avatar
Lost password?
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_TopicIcon
JSON Error - Not Fixed by Changing Refresh Mode
August 15, 2011
7:36 am
Avatar
Brie
Member
Members
Forum Posts: 8
Member Since:
August 15, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

I'm getting the same JSON Error reported by other users ("There was an error retrieving JSON data from the server…"), but changing the Refresh Mode setting to Normal causes a different error ("Internal Server Error" — and there is nothing in the server logs to suggest what this might be). The Compress Backup Files setting is also off as recommended and all other settings are default. I have not been able to complete a backup yet. Thoughts?

August 15, 2011
3:01 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Could you post here the full error message with the JSON? I am guessing the backup process might be stopping when trying to archive large files, try and see if you can exclude those.

 

Ovidiu

August 16, 2011
10:36 am
Avatar
Brie
Member
Members
Forum Posts: 8
Member Since:
August 15, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

The backup stalls during the db backup everytime (always after the 5th table). Here is the full error:

There was an error retrieving the JSON data from the server, try again or contact the developers!

Details: error -- undefined

JSON url: index2.php?task=recurse_database&nohtml=1&dbbackup_comp=&dbbackup_drop=&startAtLine=7&startAtRecord=450000&dumpfile=/home/content/62/3966862/html/administrator/backups/database-sql.sql

August 16, 2011
10:49 am
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Are you storing binary data in your mysql database like large files? If so, try exclusing that table to see if it helps! Otherwise you can try and use the mysqldump option checked with refresh mode set to Normal, or try and increase the execution time for your website.

 

Ovidiu

August 19, 2011
7:06 am
Avatar
Brie
Member
Members
Forum Posts: 8
Member Since:
August 15, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

I'm not aware of any binary data being stored. It is a standard Joomla install with a few plugins.

 

I did try excluding the 5th and 6th tables to see if that would change anything, but the backup still got stuck at table 5. Not sure what that means? Should I try something else?

 

Side note: I was able to successfully run a backup by excluding the database.

August 19, 2011
2:39 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

In Xcloner Config System tab there is an option to decrease the queries processed per backup step, try and adjust that number to a smaller value and see if it helps!

 

Ovidiu

August 29, 2011
9:35 am
Avatar
Brie
Member
Members
Forum Posts: 8
Member Since:
August 15, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

I reduced the "Database records per request" from 10000 to 2000, but still had it get stuck on table 5. Was that the setting you were referring to?

August 29, 2011
12:11 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Yes, that was the setting. If you like, feel free to open  a support ticket and i can take a more direct look at  the issue to see why it stops there.

 

Ovidiu

October 22, 2011
11:57 am
Avatar
Brie
Member
Members
Forum Posts: 8
Member Since:
August 15, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi Ovidiu,

After some investigation, I found that it was the jos_bannertrack table that it was getting stuck on. This table is huge if you don't purge it occasionally, but once I did, the database part started working fine.

Now the backup seems to be getting stuck during the file process with the following error:

------------------------------------------------------------

There was an error retrieving the JSON data from the server, try again or contact the developers!

Details: error -- undefined
JSON url: index2.php?task=recurse_files&mode=&nohtml=1
------------------------------------------------------------

If I set the refresh mode to normal, I get an Internal Server Error. 

Any thoughts? Thanks again for your help.

October 22, 2011
2:24 pm
Avatar
Brie
Member
Members
Forum Posts: 8
Member Since:
August 15, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Another note: I've tried setting up a few cron jobs. The one that include a full backup (files + db) and the files-only backup both result in 500 internal server errors. The db-only one runs fine.

Forum Timezone: America/Chicago
Most Users Ever Online: 867
Currently Online:
Guest(s) 1
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mlguru: 30
Django29: 29
Andy: 21
D: 21
Marcus: 20
Jamie F: 19
Member Stats:
Guest Posters: 737
Members: 9462
Moderators: 2
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 3
Forums: 7
Topics: 2397
Posts: 8236
Newest Members:
Robert Dumitru
Moderators: TriP: 0, Steve Burge: 0
Administrators: Ovidiu Liuta: 2484, Victor Drover: 1, Valentin Barbu: 0