Cron jobs don't work | Page 3 | General Questions and Support | Forum Archive

The free forums are no longer in use. It remains available as read-only archive.

Avatar
Lost password?
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters – maximum search word length is 84 characters
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_TopicIcon
Cron jobs don’t work
June 30, 2014
7:17 am
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

I have posted an update for the Joomla/Wordpress packages, please test it and let me know if you have further issues.

 

As a  note, after adding  the dropbox details and activating it, you need to authorize the app from the link provided in the XCloner Config->Cron tab, in the dropbox editing area.

 

Ovidiu

June 30, 2014
2:02 pm
Avatar
Common
Member
Members
Forum Posts: 10
Member Since:
June 23, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Hello,

 

I am using the old version for Joomla! 1.5.x sites. Did you update this as well?

June 30, 2014
6:58 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

No, for that you need to run first the cron script in your browser, you will get there the correct authorization link to use for dropbox.

June 30, 2014
7:15 pm
Avatar
Common
Member
Members
Forum Posts: 10
Member Since:
June 23, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Hello,

I have used the link after running my CRON and it takes me to the path of the backup on the server, expect that it opens it outside of the server manager and therefore goes to a page it can't ossibly get to. This is the same probelm as I posted before. Can you help me correct the authenication with Dropbox so I don't need to click this link everytime the cron runs?

 

Thank you,

 

Common Angle Web Team

June 30, 2014
7:46 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

The authentficiation is only done once, and again, you need to run cloner.cron.php by using the web link and not the cli command option. If you need help with that, feel free to open a support ticket and send me the site access details.

June 30, 2014
8:07 pm
Avatar
Common
Member
Members
Forum Posts: 10
Member Since:
June 23, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Is there any way you could assit me without having to upgrade to the full support?

July 1, 2014
6:16 am
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

I've already explained above the steps you need to take in order to get it running, not sure how to help further…

August 21, 2014
8:02 am
Avatar
Veronica
Member
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
June 11, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Belated update to the original post: I ended up reverting to the previous version of XCloner, and now my cron jobs work just fine.

November 19, 2014
1:28 pm
Avatar
Suleiman
Member
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
November 19, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi. 

Im really having trouble making automated backups / running crons.

 

1. I setup xCloner in my website, created a config file from the “Cron” tab in Configuration page in xCloner.
2. I went to the “Cron” tab again and clicked “Execute” and i got the famous:

To run this script you need to create a custom config file inside XCloner Config, and call the script using php cli command like this:

– i copied the URL in the adressbar.

3. i went to my cPanel (on other domain that has cpanel installed), and added a job every 5 minutes just to check if its working.

4. i pasted the URL from step 2 in the command field.

 

I waited and waited but its not doing anything when cron is running on my server.

What did i do wrong?

No messages, no errors, nothing.. its just simply not excecuting the tasks on cron.

 

If i can get crons to work, i will consider going premium or donating for this script, as it will only be useful if i can get it to work scheduled.

Thanks. 

November 23, 2014
9:19 pm
Avatar
Ovidiu Liuta
Admin
Forum Posts: 2484
Member Since:
September 26, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Please check your cron error log ouput to see if there are any error messages, it is usually through an email address notification service in your cpanel.

Forum Timezone: America/Chicago
Most Users Ever Online: 867
Currently Online:
Guest(s) 1
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mlguru: 30
Django29: 29
Andy: 21
D: 21
Marcus: 20
Jamie F: 19
Member Stats:
Guest Posters: 737
Members: 9858
Moderators: 2
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 3
Forums: 7
Topics: 2397
Posts: 8236
Newest Members:
Allan Casilao
Moderators: TriP: 0, Steve Burge: 0
Administrators: Ovidiu Liuta: 2484, Victor Drover: 1, Valentin Barbu: 0